صاحبان مشاغل و فعالان اقتصادی و کلا افرادی که با موضوعات مالیاتی درگیر هستند، چندیست که این عبارت را می شوند اما نمیدانند دقیقا معنی این عبارت چیست، در این مقاله، توضبحات کامل درباره اینتاکد مالیاتی را برای شما جمع آوری کرده ایم تا کاملا با این موضوع آشنا شوید. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
شناسه یکتای فعالیت یا اینتاکد چیست؟
برای ارائه دادن اظهارنامه مالیاتی یا تکمیل فرم توافق تبصره ماده ۱۰۰ و یا مراجعه به اداره مالیات جهت رسیدگی مالیاتی حتما با اینتاکد سر و کار دارید. اینتاکد امروزه، در فعالیت های مالیاتی بسیار پر کاربرد می باشد.در اصل اینتاکد به عنوان روش جدید رسیدگی و تشخیص مالیات مطرح شده و نقش مهمی در تعیین میزان مالیات برخی از کسب و کارها را داراست.
به منظور افزایش دقت در طبقه بندی فعالیت کسب و کارها و مشاغل و تسهیل در روند تشخیص مالیات، سازمان امور مالیاتی به هر فعالیت اقتصادی یک کد مالیاتی ویژه اختصاص میدهد، که اینتاکد نامیده میشود. کاربرد اصلی اینتاکد برای کسب و کار ها، کمک به ارائه توضیحات دقیق درباره فعالیت ها و پرونده مالیاتی می باشد.
بدیهی است در حال حاضر که این کدگذاری اختصاصی انجام شده صرفا در سامانههای مربوط به سازمان امور مالیاتی کاربرد دارد و بد نیست که بدانید اینتاکد، معادل فارسی عبارت انگلیسی (International standard industrial classification) می باشد.
اهمیت اینتاکد در امور مالیاتی
سازمانهای مالیاتی برای افزایش سرعت، دقت و سهولت انجام امور ، یک کد مالیاتی به هر فعالیت اختصاص میدهند. افراد و کسب و کار ها با داشتن اینتاکد، فعالیتهای خود را به طور صحیح برای سازمانهای مالیاتی تعریف میکنند و با بالاترین دقت و جزئیات به سارمان امور مالیاتی ارائه می دهند.
انواع اینتاکد مالیاتی:
بر اساس اینتاکد مالیاتی فعالیت ها به سه گروه تقسیم می شوند:
- بازرگانی
- خدمات
- تولید
نحوه ثبت نام و دریافت اینتاکد مالیاتی
برای دریافت اینتاکد می بایست به آدرس https://mytax.tax.gov.ir مراجعه کرده و با وارد کردن اطلاعات در پرونده الکترونیک و فعالیت خود را با داشتن اینتاکد مالیاتی شروع کنید.
سپس با مراجعه به سایت مالیات در قسمت پرونده الکترونیک، فعالیت خود را به این قسمت اضافه نمایید و در مرحله بعد با تکمیل اطلاعات هویتی و مشاغل خود کد اینتای منحصر به فعالیت خویش را دریافت کنند.
تفاوت کد اقتصادی و اینتاکد مالیاتی
کد اقتصادی یک شماره 12 رقمی می باشد که معرف شرکتهای تجاری در سازمان امور مالیاتی هست. بدین معنی که شرکتهای بازرگانی برای انجام واردات و صادرات خود به هر دوی این کد ها نیاز دارند. در عوض بعضی مشاغل هم مانند شرکتهای پیمانکاری از دریافت اینتاکد مالیاتی معاف می باشند.
اینتاکد مالیاتی نظام مهندسی
مهندسان نیز مانند سایر مشاغل باید برای کسب و کار خود اینتاکد مالیاتی مخصوص داشته باشند و در سایت امور مالیاتی کشور نیز حتما برای دریافت اینتاکد مالیاتی نظام مهندسی اقدام کنند.
در ۹ مرحله میتوانید اینتاکد مالیاتی نظام مهندسی را دریافت کنید. مهندسان به این ترتیب میتوانند فعالیت های اقتصادی خود را برای سازمان مالیاتی کشور شفاف و مستدل کنند.
اینتاکد مهندسین ناظر
برای دریافتاینتاکد مهندسین ناظر کافیست با مراجعه به سایت www.tax.gov.ir و ثبت نام و وارد کردن اطلاعات هویتی در قسمتی که باید فعالیت خود را وارد کنید، گزینه مهندس ناظر را انتخاب و سپس اینتاکد مالیاتی منحصر به فرد خود را دریافت کنید.
چه افرادی به اینتاکد مالیاتی نیاز دارند؟
همه مودیان مالیاتی که باید در نظام مالیاتی ثبت نام کنند به اینتاکد نیاز دارند. در واقع، تمامی مودیان مالیاتی باید فعالیت های اقتصادی خود را در سامانه مربوط ثبت کرده و سپس اینتاکد خود را دریافت کنند.
اگر قصد خرید دستگاه های کارتخوان را دارید روی این لینک کلیک کنید.