سامانه پل چیست ؟
در دنیای پیشرفته امروزی سامانه ها نقش موثر و بسزایی در انجام کار های مختلف ما دارند. یکی از کارهایی که همه ی ما به صورت روزمره در حال انجام دادن آن هستیم، پرداخت تراکنش ها، جا به جایی پول و به صورت کلی انجام امور بانکی هست. بانک مرکزی جهموری اسلامی ایران با هدف تسهیل و تسریع پرداخت و انتقال وجه سامانه های زیادی رو راه اندازی کرده است.
سامانه هایی مانند سامانه سانتا، پایا، سما، شاپرک و … . یکی از جدیدترین و کارآمدترین سامانه هایی که توسط بانک مرکزی ایران راه اندازی شده سامانه پرداخت لحظه ای (پل) می باشد. در ادامه این مقاله از پارت ارتباط آوا به طور کامل با این سامانه آشنا خواهید شد، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
سامانه پل چیست ؟ تفاوت پل با سامانه های انتقال وجه دیگر
سامانه پرداخت لحظه ای یا همان سامانه پل یک سامانه بانکی هست که یک سری خدمات بانکی مانند انتقال پول رو انجام می دهد. کاربران این سامانه می توانند برای انتقال پول و یا واریز مبالغ اندک در تعدا دفعات بالا از این سامانه استفاده کنند. پرداخت از طریق سامانه پل با سرعت بالا و به صورت لحظه ای انجام میشه و شما برای انتقال وجه مورد نظر خود باید یک کارمزد 0.02 درصد پرداخت کنید.
[html_block id=”16601″]
لازم به ذکر هست که برای انتقال وجه توسط این سامانه سقف مشخصی در نظر گرفته شده و انتقال وجه تابع شرایط خاصی هست. انتقال وجه از طریق این سامانه به وسیله شماره شبا و به طور 24 ساعته انجام می شود. سامانه پل در واقع یک سامانه الکترونیکی برای انتقال وجه های اندک از یک شماره شبا به یک شماره شبای دیگر هست که اکنون در شبکه بانکی کشور با گذراندن مراحل آزمایشی به بهره برداری رسیده و بانک های بسیار زیادی به این سامانه متصل هستند که در ادامه مقاله با اسامی این بانک ها آشنا خواهید شد.
همونطور که در بالا اشاره کردیم سامانه های پایا (سامانه پایاپای الکترونیک) و سانتا (سامانه تسویه ناخالص آنی) هم جزو سامانه های انتقال وجه هستند ولی این سامانه ها در مقایسه با سامانه پل دارای معایبی هستند که در ادامه شرح خواهیم داد. فرض کنید که شخصی قصد دارد تا مبلغ 15 میلیون تومان رو به حساب فرد دیگری انتقال دهد، در این صورت این فرد ملزم به استفاده از دو سامانه پایا و سانتا بود.
سامانه سانتا دارای دو ایراد بزرگ در این زمینه هست که اولین ایراد آن را می توان انتقال حواله در ساعت کاری بانک ها در نظر گرفت. یعنی اگر شما در ساعات کاری بانک ها وجه مورد نظر خود رو انتقال دهید وجه شما به حساب طرف مقابل واریز شده ولی اگر شما این کار رو بعد از اتمام ساعات کاری بانک انجام دهید وجه شما صبح روز بعد به حساب طرف مقابل واریز می شود.
این مسئله باعث شده تا سامانه سانتا برای انتقال سریع پول شما گزینه مناسبی نباشد و ایراد دوم آن هم داشتن کارمزد 0.2 درصدی است که این کامزد در سامانه پل 0.02 درصد است. با استفاده از سامانه پایا هم شما میتوانید تنها در ساعات مشخصی از شبانه روز انتقال وجه رو انجام بدید و این سامانه هم گزینه مناسبی برای انتقال سریع نیست گرچه سقف واریزی شما در این سامانه 30 تا 50 میلیون تومان است.
شما با استفاده از سامانه پل نه تنها این امکان رو دارید که در هر ساعت از شبانه روز وجهی رو انتقال بدید بلکه کارمزد کمتری رو هم نسبت به این دو سامانه برای انتقال وجه پرداخت می کنید. سقف واریز در سامانه پل 15 میلیون تومان است.
نحوه انتقال وجه در سامانه پل
- انتقال وجه در سامانه پل از طریق موبایل بانک : اگر شما بر روی تلفن همراه هوشمند خود یک اپلیکیشن موبایل بانک نصب شده دارید می توانید با استفاده از این اپلیکشن در هر ساعت از شبانه روز اقدام به پرداخت کنید.
- انتقال وجه در سامانه پل از طریق اینترنت بانک : اگر شما به گوشی تلفن هوشمند دسترسی ندارید و یا اپلیکیشن همراه بانک رو روی تلفن خود نصب ندارید می توانید با ورود به سایت و اینترنت بانک، پرداخت و یا انتقال خود رو انجام بدهید.
- انتقال وجه در سامانه پل از طریق مراجعه حضوری : برای انتقال وجه در سامانه پل از طریق مراجعه حضوری شما باید ایتدا به شعبه بانک مورد نظر خودتون مراجعه کنید و سپس فرم واریز سامانه پرداخت لحظه ای رو دریافت و تکمیل کنید تا به وسیله شماره ی شبا انتقال وجه انجام شود.
کارمزد انتقال وجه پل
پایه گذاری و راه اندازی سامانه پل توسط بانک مرکزی با مزایای بسیار زیادی برای مشتریان بانک های تجاری همراه بوده که از این مزایا می توان به پرداخت سریع، دقت بالا در پرداخت، امنیت بالا و همینطور کارمزد کم اشاره کرد. همونطور که پیش تر گفتیم کارمزد انتقال وجه توسط سامانه پل 0.02 درصد است که این میزان نسبت به سامانه های سانتا، پایا و همینطور فرآیند کارت به کارت کمتر است.
تفاوت سامانه پل با کارت به کارت
- دریافت کارمزد کمتر سامانه پل نسبت به کارت به کارت
- پرداخت و انتقال وجه در سامانه پل به صورت 24 ساعته
- سقف جا به جایی در روش کارت به کارت 10 میلیون تومان است اما در سامانه پل شما امکان جا به جایی 15 میلیون تومان رو دارید.
- انتقال پول در سامانه پل با استفاده از شماره حساب صورت می گیرد که امنیت بیشتری دارد ولی در روش کارت به کارت با استفاده از شماره ی کارت انجام می پذیرد.
بانکهای تحت پوشش سامانه پل
طبق اعلام بانک مرکزی 23 بانک تجاری به این سامانه متصل هستند و مشتریان این بانک ها امکان استفاده از این سامانه رو دارند. اسامی این بانک ها به شرح زیر هست.
- بانک دی
- بانک ملی
- بانک سینا
- بانک شهر
- بانک آینده
- پست بانک
- بانک مرکزی
- بانک سامان
- بانک مسکن
- بانک سرمایه
- بانک صادرات
- بانک پارسیان
- بانک پاسارگاد
- بانک کشاورزی
- بانک مهر ایران
- بانک گردشگری
- بانک خاور میانه
- بانک ایران زمین
- بانک اقتصادنوین
- بانک توسعه تعاون
- بانک ایران – ونزوئلا
- بانک صنعت و معدن
- بانک قرض الحسنه رسالت
خلاصه مقاله و نتیجه گیری
ما در این مقاله از پارت ارتباط آوا سعی کردیم تا شما عزیزان رو با سامانه پل که یک سامانه جدید راه اندازی شده از سوی بانک مرکزی ایران هست آشنا کنیم و همچنین به شرح تفاوت های این سامانه و دیگر سامانه های پرداخت نظیر سانتا و پایا بپردازیم. سامانه پرداخت لحظه ای یا همان سامانه پل یک سامانه بانکی هست که یک سری خدمات بانکی مانند انتقال پول رو انجام می دهد. کاربران این سامانه می توانند برای انتقال پول و یا واریز مبالغ اندک در تعدا دفعات بالا از این سامانه استفاده کنند.
3 پاسخ
عالی
عالی بود
با سلام و خسته نباشید،خیلی عالیه،